Lezing: Brood in ons leven en in onze voeding.

Lezing donderdag 26 oktober door dhr. J.W.J. Van Wersch.

Van de oorsprong van het graan tot het brood van nu.
Brood is een belangrijk bestanddeel van onze voeding. Dat is altijd zo geweest. Het is gemaakt van allerlei graansoorten, maar voornamelijk van de oudste graansoort en dat is tarwe. Later ook van spelt, rogge, gerst en haver. Ook de nieuwere en de nieuwste graansoorten kwamen aan de orde. Het was interessant te zien en te horen hoe zich die graansoorten in de geschiedenis ontwikkeld hebben, hoe hieruit bij toeval brood is ontstaan en hoe het zich over de hele wereld verspreid heeft.
Brood is een eenvoudig maar complex voedingsmiddel. Het ligt in veel soorten en maten bij de bakker in het schap.

De bereidingswijze van brood kwam ook aan de orde. Hoe belangrijk het is voor de smaak, de vertering ervan en dat er veel essentiële voedingsstoffen inzitten.
Desondanks ligt brood regelmatig onder vuur, omdat het niet (zo) gezond zou zijn. Dat is niet waar aldus de heer van Wersch, hij heeft ook uitgelegd waarom.
Daarbij werd ingegaan op de diverse gezondheidsaspecten van het brood en zijn componenten in ons voedselpakket en hoe wij met brood omgaan in het dagelijks leven.

Het was een heel interessante lezing alle dames waren erg geïnteresseerd. Begrijpelijk we hebben ook dagelijks te maken met brood.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *