Ontmoetingsdag Mgr. Schrijnenhuis.

11 Leden  hebben de ontmoetingsdag van het Mgr. Schrijnenhuis bezocht. Het thema van deze dag was: ” Christenen in het Midden-Oosten, veerkracht in geloof”.

DE AFBEELDING VAN RIET WERD GEBRUIKT ALS SYMBOOL VOOR VEERKRACHT.

In een boeiende lezing met veel duidelijk beeld- en filmmateriaal gaf de heer Dennis Peters van Kerk in Nood uitleg over de situatie in het Midden-Oosten, met name m.b.t. de landen Syrië, Libanon en Irak.


Hij schetste de situatie van zo’n 200 jaar geleden. Ook vertelde hij over het verloop van de recente geschiedenis van 2011 tot heden. De heer Peters gaf  goed weer wat het belang is, voor de stabiliteit in deze regio, van ondersteuning van de thans nog maar gering aantal aanwezige christenen in deze gebieden.


Wat vooral aansprak was de gedachte van hoop, van mensen die terugkeren naar hun oude woonstad en beginnen aan de wederopbouw op de puinhopen van de bombardementen.  De veerkracht van de oorspronkelijke bewoners verdient ons respect en bewondering.

Na de middagpauze bespraken wij in kleinere werkgroepen wat onszelf veerkracht geeft in moeilijke situaties in ons leven.

Alles bij elkaar weer een bijzondere, inspirerende en goed verzorgde dag.

Verslag van Betsy Crijns.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *