Excursie naar chateau Sint Gerlach en bezoek aan de Catacomben.

Op de terugweg vatte Toos Latour, die ons op een prettige wijze door de dag geloodst had, ons uitje als volgt samen: een “warme” dag vol cultuur,natuur, geschiedenis en gezelligheid.


Na een extra rondje Valkenburg heeft de chauffeur ons naar de Catacomben gebracht. Met een kaarsje werden we door het interessante complex geleid. Het museum is een exacte kopie van de Catacomben uit het oude Rome. Indrukwekkend! Omdat het buiten lekker warm was voelde de temperatuur in de grotten (12gr.) extra koud aan. Leuk detail: net vandaag werd begonnen met de restauratie van de Capella Greca.

Na de rondleiding werden we op het terras van gasterij Koningswinkelhof ontvangen voor de lunch. We hebben genoten van het weer, het prachtige uitzicht en de heerlijke lunch!
 

Na een mooie wandeling hebben we een bezoek gebracht  aan Chateau Sint Gerlach.
 

De gids heeft uitgebreid verteld over de geschiedenis en de restauratie van het kasteel, de bijbehorende gebouwen en de kerk. Het conferentie gebouw is ontworpen door Francien Houben uit Sittard.


Leuk idee dat o.a. meneer Bush en de Rolling Stones door de diverse vertrekken, waar wij nu rondliepen, gelopen hebben. De muurschilderingen in de kerk over Sint Gerlach en de kunstwerken in de tuin waren prachtig. We hebben natuurlijk een schepje mergelzand meegenomen, het zou overal goed voor zijn.  De excursie werd besloten in de serre van het kasteel met koffie en lekker gebak. Rond half zes kwamen we moe en voldaan en een beetje overhit (de airco werkte niet in de bus) weer in Sittard aan. Het zakje mergelzand staat nog even op de kast.

Verslag van Marie-José Klaver

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *