Lezing: Amerika door Rob Huvers.

De vlag van de Verenigde Staten van Amerika bestaat uit 13 strepen; deze symboliseren de 13 states of Amerika. Na de oversteek van de Missesippi (rond1800) naar het westen werd het totaal aantal staten 50; vandaar de 50 sterren.

Rob Huvers legt op een  leerzame en interessante wijze uit hoe de geschiedenis van Amerika vanaf het jaar 1492 (door Columbus ontdekt) tot heden zich ontwikkeld heeft. Dit gebeurde onder invloed van de Kolonisten (voornamelijk Engelsen), die in 1620 massaal naar Amerika vertrokken in verband met religieuse principes. De Indianen hielpen hen door hun te voeden met kalkoen. Daaruit ontstond het huidige “Thanks Giving”.


In verband met de arbeid voor de katoenplantages werden in 1860 Afrikanen als slaven naar Amerika gehaald. Het verschil in rechten tussen blank en zwart was (is) groot. Het Noorden voelde zich superieur ten opzichte van het Zuiden, daardoor ontstond de burgeroorlog.
 

Rob Huvers heeft uitgebreid vertelt over: de politiek, het kiessysteem, het geloof, rassendiscriminatie, het verschil tussen het Noorden en het Zuiden, de conservatieve  instelling van de meeste Amerikanen en het enorme klassenverschil.

In het algemeen zijn Amerikanen vriendelijk, behulpzaam, coöperatief en doelgericht.

Verslag van Mien Huijnen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *